En majonnäsfri, lite fräschare sallad än den vanligtvis ganska tunga majonnäsvarianten som annars är den vanligaste till grillningen. Välj de färska örter du har tillgång till, för oavsett om du balkongodlar eller köper färdigdrivna krukor på närmaste snabbköp ger det din potatissallad en fräschör och en studs i smaken som inte torkade kryddor ger. Dill och persilja är särskilt tacksamma, men även gräslök, oregano, basilika och körvel passar gott här.

Klipp över lite färska örter precis före servering.
Potatissallad med örter
Klipp över lite färska örter precis före servering.
Portioner Tillagningstid
5portioner 45min
Portioner
5portioner
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka potatisen och låt den kallna, om du inte har överbliven potatis sedan tidigare. Välj helst färskpotatis för smakens skull.
  2. Skölj och hacka örterna. Skölj och dela tomaterna i halvor. Skiva löken tunt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen i en separat skål och smaka av med salt och peppar. Häll upp potatisen i serveringsskålen, och blanda ner löken och tomaterna.
  4. Häll över det mesta av dressingen över potatisen, riktigt allt kanske inte går åt. Det är en fråga om tycke och smak.
  5. Låt stå kallt tills det är dags att servera.