Potatissallad

Inför grillsäsongen gäller det att damma av de bästa recepten till den lyckade festen. Potatissalladen är en viktig och populär rätt som är enkel att anpassa till det du har på grillen. Äpplet bör vara en syrlig sort för att passa i potatissallad, inte de vanligtvis väldigt söta äpplen som säljs i butik. Gravensteiner eller Belle de Boskop fungerar bäst, men Granny Smith går också att använda.

Potatissallad
Portionerna är av frikostig storlek och räcker till fler än 4 om potatissalladen inte utgör det enda som skall serveras vid sidan av det grillade.
Potatissallad
Portionerna är av frikostig storlek och räcker till fler än 4 om potatissalladen inte utgör det enda som skall serveras vid sidan av det grillade.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna.
  2. Medan potatisen kallnar kan du göra dressingen: Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken.
  3. Skär äpplena och gurkan i tärningar. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor, hacka eventuell rödlök i små bitar. Tärna rädisorna. Skär den nu kokta, kalla potatisen i lagom munsbitar.
  4. Lägg ner alla hackade och tärnade ingredienser i en skål, vänd ner dressingen och rör om ordentligt men försiktigt så att inte potatisen blir mos.
  5. Låt gärna salladen stå kallt en stund och ta smak, under tiden kan du grilla kött eller fågel att servera till. Klipp över dillen det sista du gör före serveringen.
Receptanteckningar

Energifördelning (en portion):
Fett: 26 gram
Protein: 7 gram
Kolhydrater: 47 gram

Kcalorier: 457 / portion


Andra spännande recept: