Proteinpannkaka

Laktos- och glutenfria proteinpannkakor fulla av goda smaker och nyttiga? Jajamensan, det enda som kan ställa till det är om man är för snabb med stekspaden och är där och petar för mycket. Pannkakan vill vara ifred tills hela ovansidan börjat stelna, minst! På hög värme hinner undersidan bli bränd innan värmen nått rakt igenom och på för låg stelnar den jättelångsamt, så prova dig fram vad som gäller med just din spis. Jag brände min första pannkaka eftersom jag hade 10 av 12 på spisen, men när jag sänkte till knappt 9 av 12 gick det bättre. Den bisarra färgen kommer från choklad, chokladoatly och proteinpulver med chokladsmak. Man skulle kunna tro att det smakar för mycket choklad, men mandelmjölet slår igenom ändå och ger än nötigare karaktär.

Proteinpannkakor
Väldigt mättande pannkakor med fantastisk smak.
Proteinpannkakor
Väldigt mättande pannkakor med fantastisk smak.
Portioner Tillagningstid
7st 30min
Portioner
7st
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Häll upp mandelmjölet, proteinpulvret och hälften av havredrycken i en bunke. Vispa tills smeten är jämn, och fri från klumpar.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna: Äggen, kakaon och resten av mjölken. Vispa det klumpfritt.
  3. Lägg lite stekfett i stekpannan, jag hade 9 av 12 på stora plattan. Häll i smet till första pannkakan, beräkna 1,5-2dl per pannkaka om du har en stor stekpanna.
  4. Stek 1-2 min per sida, de är tricksigare att vända än vanliga pannkakor. Särskilt om man är för snabb med stekspaden och petar för mycket.