Myskpumpa, butternut squash, Cucurbita moschata, vintersquash eller bara pumpa. Kalla den vad du vill, den är fortfarande fruktansvärt god att göra chips på. Köp flera pumpor på en gång, chipsen går åt fruktansvärt fort!

Fruktköttet i pumpan blir sötare av tillagning, underbart gott som kontrast till saltet!

Pumpachips

Måltid: Tillbehör
Kök: Okänt
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2 personer
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 st pumpa
  • rapsolja
  • salt

Instruktioner

  • Skala och skiva pumpan tunt. Spara fröna, de kan rostas och ätas saltade som godis. Hetta upp rikligt med rapsolja i stekpannan, pumpaskivorna ska gärna flyta i oljan.
  • Lägg i skivorna i oljan och låt dem bli tillagade så att de får färg, och låt dem torka på lite hushållspapper. Salta och njut.