Nöden har ingen lag, jag ville ha pumpasoppa men saknade ingredienser för att kunna göra pumpasoppa eller pumpasoppa så jag fick improvisera mitt i, och ersätta de saknade ingredienserna med det jag hade hemma. Till råga på allt halkade jag med kryddkaret, så det blev massvis med svartpeppar i soppan. Det visade sig vara ett lyckosamt drag, för dels blev det fart på soppan och dels är svartpeppar gott. Om du inte är en stor vän av svartpeppar kan du med fördel ta mindre, det är smakrikt ändå.

En olycka måste inte vara något negativt. Ibland blir det gott också.

Pumpasoppa med svartpeppar och morot

Måltid: Soppa
Kök: Fusion
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 360 g pumpa
  • 100 g morot
  • 50 g gul lök
  • 2 tsk spiskummin
  • 1,5 tärning grönsaksbuljong
  • 6 dl vatten
  • 2 msk svartpeppar cirka, se texten ovan

Instruktioner

  • Dela pumpan i 2cm stora bitar. Dela löken och skala och skiva moroten.
  • Lägg alla ingredienser i SoupMakern och välj programmet för slät soppa.
  • Servera med en klick matlagningsyoghurt och grovt bröd.