Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar sig lite tid och ger råvarorna en extra tanke, men kan vara precis lika praktiskt och gott som snabbmiddag på veckans rester. Allt hänger på vad man har för avsikt med rätten, hur mycket tid man har på sig och vilka råvaror man väljer. Jag föredrar att servera pytten med stekt ägg som helst har rinnande gula, men äggula är också vanligt.

Pyttipanna
Kassler sätter fantastisk smak på pytten.
Pyttipanna
Kassler sätter fantastisk smak på pytten.
Portioner Tillagningstid
4portioner 35min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
35min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och tärna potatisen. Putsa och tärna kasslern. Skala och finhacka löken.
  2. Börja med att steka potatisen, den tar oftast längst tid. Tillsätt kassler och lök när potatisen är halvklar.
  3. Stek tills pytten fått en vacker yta. Smaka av med salt och peppar.