En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar sig lite tid och ger råvarorna en extra tanke, men kan vara precis lika praktiskt och gott som snabbmiddag på veckans rester. Allt hänger på vad man har för avsikt med rätten, hur mycket tid man har på sig och vilka råvaror man väljer. Jag föredrar att servera pytten med stekt ägg som helst har rinnande gula, men äggula är också vanligt.

Kassler sätter fantastisk smak på pytten.

Pyttipanna

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 35 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 500 g kassler
  • 1 st gul lök
  • 25 g smör till stekning
  • salt och peppar efter tycke och smak

Instruktioner

  • Skala och tärna potatisen. Putsa och tärna kasslern. Skala och finhacka löken.
  • Börja med att steka potatisen, den tar oftast längst tid. Tillsätt kassler och lök när potatisen är halvklar.
  • Stek tills pytten fått en vacker yta. Smaka av med salt och peppar.