Quornfärs består av en sorts svampprotein, vissa sorter innehåller dessutom både ägg och mjölk. När vi laborerar med vegetariska rätter är det oftast lakto-ovo-vegetariskt vi pysslar med så det är inget problem för oss, men veganer bör kontrollera innehållsförteckningen lite extra noga. Det är inte all Quorn som lämpar sig för veganer.

 

Quornsås med rökig paprika
Om jag inte hade sagt något hade ingen vetat att det inte var kött i pastasåsen.
Quornsås med rökig paprika
Om jag inte hade sagt något hade ingen vetat att det inte var kött i pastasåsen.
Portioner Tillagningstid
4port 20min
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Färs quornfärsen i olivoljan. Tillsätt de krossade tomaterna och de förkokta röda linserna och låt sjuda en stund, tills en del av vätskan puttrat bort och såsen börjar bli lite mindre flytande.
  2. Tillsätt alla kryddorna, tomatpuré, rökarom och smaka av med salt och peppar.