Den här rabarberlikören har inte speciellt mycket färg och kanske ser lite tråkig ut, men den har mycket rabarbersmak som blandas ut med en mjuk smak av äkta vanilj. Eller som äldsta dottern uttryckte saken efter att ha lagt pannan i djupa veck: det är nästan som att dricka en rabarberpaj.

Det går att använda många olika typer av alkohol, till exempel olika typer av vodka och brännvin. Anledningen till att jag har valt ett okryddat brännvin är att jag vill att ”mina” smaker ska stå för smaksättningen, utan att någon kryddning i alkoholen ska distrahera.

Den här likören passar utmärkt tillsammans med en kopp kaffe och en liten efterrätt efter middagen.

Rabarberlikör
En rund och mjuk smak utan rabarbernas sedvanliga syrlighet.
Rabarberlikör
En rund och mjuk smak utan rabarbernas sedvanliga syrlighet.
Tillagningstid
8-12veckor
Tillagningstid
8-12veckor
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner:
Ingredienser
Portioner:
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala inte rabarberna eftersom det ger extra färg på likören, men skölj dem ordentligt och skär stjälkarna i runna slantar. Lägg rabarberslantarna i en rengjord glasburk och häll över alkoholen.
  2. Förslut burken och låt burken stå i 2-3 veckor, men glöm inte att skaka den då och då.
  3. Öppna burken, tillsätt vaniljstång och kademummakapslar. Förslut burken igen låt den stå i ytterligare 2-3 veckor. Glöm inte att skaka den.
  4. Sila blandningen till en glasskål och rör ner sirapen i vätskan. Häll upp på flaskor och förslut dem ordentligt.
  5. Låt flaskorna stå mörkt i minst 4-6 veckor före servering.