Rocky Road är ett populärt amerikanskt godis som blandar mjukt och hårt, sött och salt i samma pralin. Som julgodis betraktat är det i stort sett perfekt. Det är mycket enkelt att göra, det går snabbt om man bortser från själva tiden det behöver stå i kylen och det kräver inga konstiga ingredienser. Det ger tid över att slå in julklappar eller vad man nu vill lägga tiden på istället. Kondenserad mjölk hittar man på bakavdelningen i nästan vilken affär som helst, men eftersom det har fenomenalt bästföredatum kan man köpa på sig några konserver att ha i skafferiet. Det är nämligen samma sorts kondenserade mjölk som man använder för att göra den krämiga delen av en cheesecake också.

Rocky Road
En klassisk Rocky Road.
Rocky Road
En klassisk Rocky Road.
Portioner Tillagningstid
30bitar 15min plus tid att stelna i kylen
Portioner
30bitar
Tillagningstid
15min plus tid att stelna i kylen
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bitar
Ingredienser
Portioner: bitar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smält choklad och smör i vattenbad.
  2. Blanda ner den kondenserade mjölken.
  3. Vänd ner nötter och marshmallows om den ska bli Rocky, hoppa annars över det här steget och gå till nästa. Rör inte för mycket, annars smälter dina marshmallows och blir bara smetiga.
  4. Häll upp smeten i en form klädd med bakpapper och låt stå i kylen, helst i flera timmar så den stelnar ordentligt. Ha inte för bråttom i det här steget.
  5. Ta ut formen ur kylen, lossa godiset från pappret och dela i lagom stora munsbitar. Förvara kallt.