En förrättsklassiker som nästan inte kan gå fel. Om du inte vill använda fetaost går det bra med getost, Chevré eller Cabri Gatineau till exempel. Snåla inte med osten, 75g är minimum! Rosta valnötterna i het torr panna innan du hackar dem så får de ännu lite mer smak. Det går att använda torkad rosmarin, men några kvistar färsk är nästan magiskt. På vinterhalvåret tar man vad man har. De redan söta rödbetorna får sällskap av en tesked akaciahonung, inte för att det behövs mer sötma men för att honungen bidrar med en trevlig smaknyans.

En lättlagad blandning av sött och salt, den perfekta förrätten.
Rödbetor i ugn med honung, feta och valnötter
En lättlagad blandning av sött och salt, den perfekta förrätten.
Portioner Tillagningstid
4portioner 1timma
Portioner
4portioner
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och klyfta rödbetorna. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll rapsoljan i en ugnsfast form och bred ut rödbetorna. Ringla över balsamvinägern och strö ut rosmarin över rödbetorna.
  3. Rosta mitt i ugnen i 40-50 minuter beroende på hur stora klyftor du gjort.
  4. Flytta över rödbetorna på ett serveringsfat.
  5. Rosta eventiellt valnötterna innan di grovhackar dem. Strö över hackade valnötter, smulad ost och ringla honungen över.
  6. Servera som förrätt eller tillbehör till middagen.