Rödbetans nyttighet har väl knappast gått någon förbi, men det finns så mycket godare saker man kan göra med den än juice. Varför inte satsa på vegetariskt ikväll och göra egna rödbetsbiffar? Enkelt och gott!

Rödbetsbiffar
Lika goda som en är färgglada.
Rödbetsbiffar
Lika goda som en är färgglada.
Portioner Tillagningstid
10st 30min
Portioner
10st
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Finriv rödbetorna. Vill man ha lite al dente kan man grovriva en rödbeta och resten fint.
  2. Finriv morot, äpple och rödlök. Riv ingefäran.
  3. Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå 10-12 minuter så att ströbrödet hinner svälla lite och smeten blir lite fastare.
  4. Forma till ganska små biffar och stek på medelvärme i rikligt med smör. Om biffarna har mycket grovrivet behövs längre tid i pannan, sänk då värmen en aning. Finrivet blir färdigt fortare än grovrivet.