Rödbetsrakor

Rårakor görs på råriven potatis som saltas lätt och fräses frasig. Bindningen sker genom det potatismjöl som frigörs vid rivningen. Smeten blir ganska tjock och måste plattas ut i stekpannan. Om man utesluter potatisen helt ur en råraka måste man tillföra något annat bindningsmedel, exempelvis ägg. Då är det inte längre en råraka, men rödbetsraka kanske man kan kalla den. Lika delar morot och rödbeta ger kreationen en fräck färg och underbar smak.

Rödbetsraka
Rödbetsrakor fungerar alldeles utmärkt till baconlindad kyckling.
Rödbetsraka
Rödbetsrakor fungerar alldeles utmärkt till baconlindad kyckling.
Portioner Tillagningstid
8st normalstora rakor 30min
Portioner
8st normalstora rakor
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st normalstora rakor
Ingredienser
Portioner: st normalstora rakor
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och riv morötterna och rödbetorna. Skala och riv löken.
  2. Knäck ner äggen, vänd ner mjölet och smaka av med salt och peppar. Blanda alla ingredienser noga.
  3. Stek i rikligt med smör på medelhög värme.