När någon säger rödbetssallad är det svårt att inte tänka på det som serveras i korvkiosker, eller det man köper färdigt i plastburkar som varken har speciellt mycket smak eller textur. En hemmagjord rödbetssallad kan vara så väldigt mycket mer, framför allt matigare och med fler spännande texturer och smaker. Den här innehåller till exempel inte bara rödbetor utan små frasiga bitar av syrligt äpple, den karakteristiska smaken av getost, det lilla stinget från färsk ingefära och den milda sötman från honung.

Här har jag valt att använda färdigkokta rödbetor direkt från affären enbart för att det är enklast. Om du vill koka rödbetorna själv, kanske till och med från en egen täppa, blir det lite mer jobb men säkerligen ännu godare.

Rödbetssallad
En rödbetssallad som både är matigare och smakrikare än de färdiggjorda varianterna.
Rödbetssallad
En rödbetssallad som både är matigare och smakrikare än de färdiggjorda varianterna.
Portioner Tillagningstid
10portioner 15minuter
Portioner
10portioner
Tillagningstid
15minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Ta de kokta rödbetorna och skiva dem millimetertunt med en mandolin. Flytta skivorna till en skål.
  2. Riv färsk ingefära tills du får en matsked.
  3. Blanda matlagningsyoghurt, honung, ingefära, salt och svartpeppar med rödbetsskivorna.
  4. Skala, kärna ur och finhacka äpplet, och vänd ner bitarna i rödbetsblandningen.
  5. Smula sönder getosten och vänd ner i rödbetsblandningen.
  6. Blanda allting ordentligt, och låt det gärna stå svalt en stund så att smakerna hinner blandas.