En riktigt snabb variant av rödbetssallad som går att svänga ihop på fem minuter om man har färdigkokade rödbetor i kylen. Koka extra många rödbetor när du ändå är i farten, de står sig ganska bra i kylen om man förvarar dem lufttät påse. Receptet är taget rakt av från ICA, det är inte ens inspirerat av utan precis så som det stod från början.

Ett enkelt tillbehör som passar bra så väl till skinkan som isterbanden.

Rödbetssallad

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 2 dl crème fraiche Oatly imat
  • 2 msk honung
  • 1 msk ingefära färsk, riven
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Koka rödbetorna och kläm av skalet under kallt vatten.
  • Riv dem grovt på rivjärn och tillsätt crème fraiche, honung och riven ingefära.
  • Smaka av med salt och peppar.