Helt makalös rödbetssoppa. Jag trodde den skulle smaka som rödbetor gör, lite jordigt och inte så gott. Men någonstans mellan balsamvinägern och kryddorna försvann den där läskiga bismaken, och kvar blev bara det goda.

En färgrik smakrik explosion av antioxidanter.

Rödbetssoppa

Måltid: Soppa
Kök: Sverige
Tillagningstid 24 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 360 g rödbetor skalade
  • 50 g lök delad
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja extra virgin

Instruktioner

  • Skala och dela rödbetorna i cirka 2cm stora tärningar. Dela löken.
  • Lägg alla ingredienser i SoupMakern och välj programmet för slät soppa.
  • Servera med gräddfil eller yoghurt.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 9 gram
Protein: 3 gram
Kolhydrater: 17 gram
Kcalorier: 169 / portion

Färgen är verkligen så där brutal förresten, det är inte Photoshoppat.