Istället för att använda fina kycklingbröst till det här kan man använda ”innerfilé”, de där små slamsorna som blir över när man putsat bröstköttet. En fryst påse sådana brukar innehålla ungefär 700g. Kycklingen strimlas till lagom munsbitar och får det mesta av sin smak från kryddblandningen, rökig bacon, anchochili och tomat. Själva smakpaletten är lånad från den amerikanska södern, om det inte blir starkt nog för dig passar det utmärkt att spetsa till det med lite tabasco eller cayennepeppar. Även grön chili eller jalapeño är gott till. Gör portionerna rikliga, det kommer att gå åt.

Rökiga smaker lånade från amerikanska södern.
Rökig kyckling i bacontomatsås
Rökiga smaker lånade från amerikanska södern.
Portioner Tillagningstid
2portioner 20minuter
Portioner
2portioner
Tillagningstid
20minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Strimla kycklingen. Dela baconet i ganska små bitar. Hetta upp en stekpanna med rapsoljan och fräs baconet hastigt. När det börjar ta färg slänger du ner kycklingen.
  2. Fräs kycklingen och baconet tillsammans i fettet. När kycklingen börjar se klar ut sänker du temperaturen och steker klart den. Den ska vara genomstekt innan du går vidare.
  3. Tillsätt tomatpuré, och om det verkar torrt mycket lite vatten. Max en matsked. Krydda med anchochili för extra rökighet och vanligt paprikapulver. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera med en kall vitlökssås och klyftpotatis.