Rotsaksgryta

Med många olika grönsaker blir den här fylliga grytan både smakrik, nyttig och mättande. Den passar minst lika bra till kokt potatis som till ris, och den passar utmärkt i matlåda. Det är också därför det är så många portioner, åtminstone 6-8 stycken, eftersom det är lika bra att passa på när man ändå är i farten.

Rotsaksgryta
Fyllig och rik smak, och väldigt nyttig!
Rotsaksgryta
Fyllig och rik smak, och väldigt nyttig!
Portioner Tillagningstid
8port 1,5timma
Portioner
8port
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och tärna sötpotatisen och kålroten. Ju mindre tärningar ju fortare blir de klara, men för små riskerar att bli enbart mos. Ungefär 1x1 cm tycker jag är lagom.
  2. Skala och dela palsternacka och morot. Skala och hacka löken och dela stjälksellerin och zucchini.
  3. Fräs sötpotatis och kålrot en liten stund i oljan. Tillsätt stjälkselleri och vatten. Låt vattnet i stort sett puttra bort på medelvärme.
  4. Lägg i resten av grönsakerna, fond, soja och kryddorna och rör om. Häll i matlagningsbasen, jag föredrar Oatly iMat. Låt alltihop koka upp och sjud på låg värme tills alla grönsaker är mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Red av med majsmjöl till lagom konsistens och servera till ris eller kokt potatis.