Det här kycklingpajreceptet är min yngsta dotters, hon fick laga mat efter eget huvud och är det något hon gillar så är det curry. Pajskalet vinner på att vara aningens tjockare och lite matigare, eftersom de krossade tomaterna i pajen kan göra fyllningen lite rinnig. Man måste inte förgrädda pajskalet, om man inte vill. Mängden curry får du smaka av så att det fungerar för dig, vi tycker om stark och kryddig mat i vår familj och tar gärna lite extra när vi kan, så börja måttligt och tillsätt mer allt eftersom så du får en anrättning som är lagom för just dig.

 

Sabinas kycklingcurrypaj
Kyckling är gott, curry är gott och paj är gott, så varför inte kombinera det?
Sabinas kycklingcurrypaj
Kyckling är gott, curry är gott och paj är gott, så varför inte kombinera det?
Portioner Tillagningstid
4portioner 1timme
Portioner
4portioner
Tillagningstid
1timme
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Fyllning
    1. Putsa och hacka kycklingen i bitar. Stek currypastan först i oljan, ha sedan i kyckling krydda och stek tills kycklingen är helt klar. Ha i krossade tomaterna, smaka av med salt och peppar och krydda mer om du vill.
    2. Ha i spenaten och löken i pannan som kycklingen är i. Låt stå och puttra medan du gör i ordning degen.
    Pajdeg
    1. Mät upp mjöl och salt. Hacka ner det rumsvarma smöret i mjölet och tillsätt vattnet, eller kör alltihop i matberedare.
    2. Tryck ut i en rund form, cirka 26 cm i diameter. Nagga med gaffel och förgrädda i 175°C mitt i ugnen.
    Täcket
    1. Mät upp ingredienserna och blanda i en skål.
    Paj
    1. Lägg fyllningen i pajskalet och bred täcket över.
    2. Grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 20-25 minuter, tills täcket fått fin färg.