Saffran, granatäpple, kokosmjölk och blomkål. Smakerna exploderar i munnen i det här receptet som är hämtat från en av våra stora livsmedelskedjor. Det enda jag uteslöt var en sorts chilisås, srirachasås, och eftersom det skulle serveras till en väldigt ung liten konnässör också höll jag inne med salt och svartpeppar också. Men om du inte hade tänkt servera maträtten till en mycket ung matgäst kan du gott smaka av med dem! Servera som tillbehör till middag eller som bufférätt på julbordet.

Mjuk, rund och smakrik med en fantastisk doft av saffran.

Saffransblomkål

Måltid: Tillbehör
Kök: Okänt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 700 g blomkål
  • 1 st gul lök
  • 1 st granatäpple
  • 400 g kokosmjölk
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 g saffran 1 påse
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk rapsolja

Instruktioner

  • Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull tills den mjuknar, ca 3 minuter på medelvärme.
  • Tillsätt blomkål, saffran, tomatpuré och buljongtärning. Fräs ytterligare några minuter.
  • Strö över mjöl och rör om. Häll på kokosmjölk och vin under omrörning. Låt koka ca 5 minuter under lock på medelvärme, tills blomkålen är mjuk.
  • Smaka av med salt och peppar och servera.