Vad passar bättre till advent än frukostfrallor med smak av saffran? Doften när du öppnar påsen dagen därpå är nästan bedövande, och smaken är helt underbar. Saffran och stark ost passar förvånansvärt bra ihop, och det hade jag inte vetat om inte äldsta dottern laborerat fram det här receptet.

Fantastisk doft. Smakar underbart med stark ost.
Saffransfrallor
Fantastisk doft. Smakar underbart med stark ost.
Portioner Tillagningstid
24st 2timmar
Portioner
24st
Tillagningstid
2timmar
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran och lös upp den i mjölkblandningen. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidigt deg. Knåda den i några minuter. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Låt degen jäsa under bakduk till dubbla storleken i ca 45 min.
  3. Dela degen i ca 24 lika stora delar. Forma dem till avlånga frallor (eller runda). Lägg dem på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
  4. Grädda frallorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.