Världens dyraste krydda, och du kommer att förstå varför när du känner den ljuva harmonin mellan två sorters choklad och saffran i en alldeles lagom kladdig kaka. Vill du ha den kladdigare får du ta ut den lite tidigare, ska din kaka vara helt genomgräddad som en sockerkaka istället behöver den vara inne lite längre. Mycket hänger på hur just din ugn fungerar, våga prova dig fram!

Kladdkaka är aldrig fel, någonsin!
Saffranskladdkaka
Kladdkaka är aldrig fel, någonsin!
Portioner Tillagningstid
10bitar 1timme
Portioner
10bitar
Tillagningstid
1timme
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bitar
Ingredienser
Portioner: bitar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Kladdkaka
    1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
    2. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
    3. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen.
    Topping
    1. Blanda ihop socker, saffran och ägg i en annan bunke.
    2. Smält den vita chokladen. Blanda i den och resten av ingredienserna i saffranstoppingen. Rör om ordentligt.
    Montering
    1. Häll saffranssmeten över kladdkakesmeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
    2. Kakan kan med fördel stå kallt ett tag innan servering.