Portioner
10bitar
Tillagningstid
45minuter
Portioner
10bitar
Tillagningstid
45minuter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en springform, ca 26cm i diameter. Vispa ägg och socker luftigt.
  2. Smält smöret och häll i mjölken så allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och vispa. Vispa i konjaksmarinerad saffran. Riv ner mandelmassan och blanda.
  3. Blanda alla torra varor i en annan skål. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  4. Grädda sockerkakan i cirka 35 minuter långt ner i ugnen. Känn efter med en provsticka om den är klar, stickan ska vara helt torr när den kommer ut. Låt den svalna i formen så lossnar den lättare.
  5. Pudra över florsocker eller pynta med ett lager frosting före servering.

Dela det här: