Senapssås

Den här senapssåsen går alldeles utmärkt att lägga in sill i eller varför inte ångkokade bitar av aubergine som skurits i lagom sillstora bitar? Låt fantasin spela! Den som är rädd för socker blir nog inte så förtjust i det här receptet.

Smakerna mognar i kylen över natten.

Senapssås

Måltid: Tillbehör
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 dl
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 dl senap söt
  • 1 msk skånsk senap stark
  • 2 msk dijonsenap osötad
  • 1 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk dill hackad

Instruktioner

  • Vispa ihop senapssåsen och smaka av med fond, vinäger, salt och peppar.
  • Rör i den hackade dillen.
  • Blanda såsen med auberginbitarna och lägg i en fin burk.
  • Låt såsen mogna i kylen över natten eller använd den för att lägga in sill direkt.

Rulla till toppen