Senapssill

Att göra en egen sillinläggning behöver inte vara jättekomplicerat. Senapssillen är en av de enklaste att göra, i synnerhet om man skaffar 5-minuterssill. Tänk på att det går snabbt att vända ihop senapssillen, 5 minuter på sin höjd, men den smakar absolut bäst om den får stå kallt i åtminstone 2 dagar innan den ska konsumeras.

Senapssill
Två goda sorters senap, dill och purjolök sätter snak på sillen.
Senapssill
Två goda sorters senap, dill och purjolök sätter snak på sillen.
Portioner Tillagningstid
4port 5min
Portioner
4port
Tillagningstid
5min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.
  2. Blanda senap, farin och vinäger i en bunke. Vispa ner oljan. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg senapsröra i botten av en burk, lägg i sillfiléer och fortsätt varva senap och sill om vartannat tills all sill är täckt av senap.
  4. Låt stå kallt i 2 dygn.