Simpla mandelkakor

De här småkakorna är väldigt enkla att både göra och äta. Har du mandelmassa över efter att du bakat semlor passar det perfekt att använda den nu. Det är också ett superenkelt sätt att göra av med två äggvitor.

simpel mandelkaka
Ibland är det enklaste också det godaste.

Simpla mandelkakor

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 16 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 st äggvitor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Riv eller smula sönder mandelmassan (riv ev. i rivjärn eller kör i matmixer) i en bunke och blanda med äggvitorna.
  • Blanda mandelmassan och äggvitan till en jämn massa/deg utan klumpar.
  • Klicka ut på plåt och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.

Rulla till toppen