I det här receptet la jag ner steka kycklingbitar i ädelostsåsen och blandade hela kalaset med nykokt pasta, och vips har vi ett snabblagat recept på pasta med ädelostsås. Om du ska blanda såsen med nykokad pasta är det bra om såsen är ganska tjock, eftersom pastan har en tendens att  med sin fukt och värme göra såser lite lösare i konsistensen även om man häller av pastan riktigt noga. Hade du tänkt använda såsen till t ex panerade kycklingbröst behövs knappt någon redning alls, då såsen gärna får vara lite mer lättflytande.

St Agur är sällsynt lämpad att göra sås av. Smakrik utan att vara överväldigande, och svår att överdosera.
Snabb ädelostsås
St Agur är sällsynt lämpad att göra sås av. Smakrik utan att vara överväldigande, och svår att överdosera.
Portioner Tillagningstid
3portioner 10min
Portioner
3portioner
Tillagningstid
10min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka upp fond och grädde. Red av med redningen och låt sjuda ett par minuter.
  2. Smula ner osten och smaka av med soja, salt och eventuellt lite svartpeppar.
  3. Ta genast av värmen, så att såsen inte bränns vid.