Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är det med muffins och hemmagjort äppelmos. Kombinationen blev sällsynt lyckad, vi hann faktiskt inte paketera dem förrän de var slut. Kanelen ger muffinsen en aningen brun nyans, det är inte grahamsmjöl eller något annat märkligt utan helt vanligt vetemjöl. Pudra flockocker över också om du vill pynta dem lite extra, det blir jättefint!

Lite kladdiga men väldigt goda!
Snabba äppelmosmuffins
Lite kladdiga men väldigt goda!
Portioner Tillagningstid
20st 30min
Portioner
20st
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
  2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
  3. Fördela degen i 20 muffinsformar utställda på en plåt eller i en muffinsform.
  4. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick äppelmos.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 12–13 min. Pudra eventuellt över florsocker när bullarna svalnat, om du vill ha det.