Snabbglassen påminner om mjukglass i konsistensen, mindre isig än frozen yoghurt och krämigt god. Det här receptet skapades eftersom det är fruktansvärt varmt ute, och jag ville ha något svalkande. Den blir nästintill sockerfri, om man bortser från det socker som finns i frukten men lite sötma vill jag nog allt ha. Annars blir det så tråkigt.

Krämig som mjukglass, riktigt kall och full av jordgubbsmak.

Snabbglass

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 3 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 150 g mango frusen
  • 150 g jordgubbar frusna
  • 2 dl havregurt med jordgubbssmak
  • citronmeliss

Instruktioner

  • Lägg mango och jordgubbar i mixern. De ska inte tinas. Häll över yoghurten och mixa tills det är helt slätt.
  • Servera i glasskålar med lite citronmeliss på toppen.