Om man har ett bra grundrecept på sockerkaka kan man göra mycket gott till kaffet. Det är enkelt, relativt snabbt och innehåller inga komplicerade ingredienser. Om du använder en annan form än de klassiska runda eller avlånga kan du göra tårtbotten eller rulltårta.

Trevlig fikastund!

Saftig sockerkaka heter receptet i min gamla kokbok.
Sockerkaka, grundrecept
Saftig sockerkaka heter receptet i min gamla kokbok.
Portioner Tillagningstid
10bitar 45min
Portioner
10bitar
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bitar
Ingredienser
Portioner: bitar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa formen.
  2. Vispa ägg och socker luftigt. Smält smöret och häll i mjölken så allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och vispa.
  3. Blanda alla torra varor i en annan skål.
  4. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  5. Grädda sockerkakan i 25-30 minuter mitt i ugnen. Känn efter med en provsticka om den är klar, stickan ska vara helt torr när den kommer ut.
  6. Låt svalna i formen så blir den lättare att lossa från formen.