Den här rätten påminner lite om shepherd’s pie fast med sötpotatismos istället för potatismos och inte lammfärs. Den sparsmakade mängden kryddor gör att sötpotatisen kommer fram ordentligt med sin milda smak och stora sötma. Krydda inte ihjäl den här.

Sötpotatispaj med färs
Sötpotatis är mycket gott som mos.
Sötpotatispaj med färs
Sötpotatis är mycket gott som mos.
Portioner Tillagningstid
4portioner 40min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
40min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och skiva sötpotatisen och koka den mjuk i ca 10 min. Häll av potatisen.
  2. Stek färsen och krydda med salt och peppar. Skär upp paprikan.
  3. Mosa potatisen och blanda med äggen tills du fått ett mos.
  4. Blanda ner färsen och den hackade paprikan.
  5. Häll ner blandningen i en ugnsfast form och gratinera mitt i ugnen på 225°C i cirka 20 minuter.
  6. Servera till en enkelt tomatsallad eller råkostsallad.