Den här rätten påminner lite om shepherd’s pie fast med sötpotatismos istället för potatismos och inte lammfärs. Den sparsmakade mängden kryddor gör att sötpotatisen kommer fram ordentligt med sin milda smak och stora sötma. Krydda inte ihjäl den här.

Sötpotatis är mycket gott som mos.

Sötpotatispaj med färs

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 st sötpotatis stora
  • 2 st ägg 3 om du föredrar stabilare mos
  • 300 g köttfärs
  • 1 st röd paprika
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Skala och skiva sötpotatisen och koka den mjuk i ca 10 min. Häll av potatisen.
  • Stek färsen och krydda med salt och peppar. Skär upp paprikan.
  • Mosa potatisen och blanda med äggen tills du fått ett mos.
  • Blanda ner färsen och den hackade paprikan.
  • Häll ner blandningen i en ugnsfast form och gratinera mitt i ugnen på 225°C i cirka 20 minuter.
  • Servera till en enkelt tomatsallad eller råkostsallad.