Spaghetti och köttfärssås måste ändå vara en av de enklaste och vanligaste rätterna i svensk husmanskost, trots det Italienska påbrået. Det finns antagligen lika många recept som det finns kockar här i världen, och man kan variera i det oändliga. Har du tacofärs över sedan igår? Kanon, då kan du göra köttfärssås på det. Är det för lite färs? Dryga ut eller ersätt färsen med kokta röda eller gröna linser, grovt rivna morötter och grovhackade tomater. Får du köttfärssås över ska du absolut inte kasta den utan använda den som pizzatopping, på varma mackor eller som ingrediens i fyllda paprikor, om du inte får så mycket över att du kan frysa in ett par portioner att spara till en dag då du inte hinner laga mat.

Spaghetti och köttfärssås
Snabbt, enkelt och flexibelt. Lite "man tager vad man haver".
Spaghetti och köttfärssås
Snabbt, enkelt och flexibelt. Lite "man tager vad man haver".
Portioner Tillagningstid
4port 20min
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och grovhacka löken. Rensa och dela champinjonerna. Hetta upp olja och smör på medelvärme i en gryta. Fräs lök och svamp i smörblandningen.
  2. När löken börjat få färg tillsätter du färsen och låter den steka. Rör om regelbundet, så att färsen finfördelas. Tillsätt rödvinsvinäger när färsen är genomstekt.
  3. Tillsätt krossade tomater och låt puttra några minuter medan du sköljer och delar paprikan. Beroende på vilka krossade tomater du använder kan du behöva tillsätta en liten skvätt vatten för att det inte ska bli för torrt, här får du använda tycke och smak men jag brukar tillsätta ungefär en deciliter.
  4. Tillsätt paprikan, samtliga kryddor och fond. Smaka av med salt och peppar. Dra ner värmen till lägsta, för varmhållning enbart, och koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Servera med riven parmesan och en kall öl.