Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt bacon och kryddorna blir den ändå väldigt smakrik. Tänk bara på att det fastnar en hel del ägg i maskinens spatel, som är näst intill ihålig, så räkna med att ungefär ett halvt ägg kommer att sitta kvar i maskinen när omeletten är färdig.

Det finns två anledningar till att äggen läggs till i två omgångar. Den första är att äggen blir olika mycket tillagade, vilket både ger en skiftande smak och en blandning av texturer. Den andra är rent praktisk – om du har en Actifry som börjar bli gammal och nött kan det bli en glipa mellan spateln och bunken, och häller man i för mycket flytande kan det läcka lite.

Spansk omelett
En synnerligen enkel men fruktansvärt god omelett med klassiska ingredienser som bacon, potatis och lök.
Spansk omelett
En synnerligen enkel men fruktansvärt god omelett med klassiska ingredienser som bacon, potatis och lök.
Portioner Tillagningstid
3portioner 40minuter
Portioner
3portioner
Tillagningstid
40minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och finhacka potatis och lök. Skär bacon i ganska små bitar. Lägg allting i Actifryen. Ringla olivoljan över ingredienserna. Kör i 20 minuter.
  2. Skala och grovhacka zucchini och lägg ner i Actifryen. Knäck fyra ägg i maskinen och kör i fyra minuter.
  3. Knäck resterande fyra ägg i maskinen och kör i fyra minuter.
  4. Lägg upp på tallrik, salta och peppra efter tycker och smak, och dekorera med finhackad persilja.