Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt bacon och kryddorna blir den ändå väldigt smakrik. Tänk bara på att det fastnar en hel del ägg i maskinens spatel, som är näst intill ihålig, så räkna med att ungefär ett halvt ägg kommer att sitta kvar i maskinen när omeletten är färdig.

Det finns två anledningar till att äggen läggs till i två omgångar. Den första är att äggen blir olika mycket tillagade, vilket både ger en skiftande smak och en blandning av texturer. Den andra är rent praktisk – om du har en Actifry som börjar bli gammal och nött kan det bli en glipa mellan spateln och bunken, och häller man i för mycket flytande kan det läcka lite.

En synnerligen enkel men fruktansvärt god omelett med klassiska ingredienser som bacon, potatis och lök.

Spansk omelett

Måltid: Huvudrätt
Kök: Spanien
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 140 g bacon gärna extrarökt
  • 250 g potatis
  • 180 g gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 80 g zucchini
  • 8 st ägg
  • persilja
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och finhacka potatis och lök. Skär bacon i ganska små bitar. Lägg allting i Actifryen. Ringla olivoljan över ingredienserna. Kör i 20 minuter.
  • Skala och grovhacka zucchini och lägg ner i Actifryen. Knäck fyra ägg i maskinen och kör i fyra minuter.
  • Knäck resterande fyra ägg i maskinen och kör i fyra minuter.
  • Lägg upp på tallrik, salta och peppra efter tycker och smak, och dekorera med finhackad persilja.