Stuvad spenat

Stuvad spenat passar som tillbehör till de flesta stekta eller panerade rätter oavsett om det kött, fisk eller fågel. Dessutom är det väldigt nyttigt, tänk bara på att små barn under ett år inte ska äta några mängder.  Spenat har imponerande järninnehåll men är även rik på kalcium, magnesium och kalium. Spenat innehåller dessutom en ansenlig mängd A-vitamin liksom även en hälsosam dos C- och E-vitamin, tiamin, riboflavin och folsyra.

Stuvad spenat
Karls-Alfreds stapelföda.
Stuvad spenat
Karls-Alfreds stapelföda.
Portioner Tillagningstid
4portioner 15minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
15minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Tina spenaten på låg värme i kastrull.
  2. Blanda vetemjölet i mjölken och häll över den tinade spenaten. Lägg i smöret.
  3. Ge spenaten ett upp kok och smaka av med salt och peppar.
  4. Serveras nylagad som tillbehör till stekta rätter av fisk, kött eller fågel.