Det här är en tandoorikryddad variant av currykycklingen jag brukar göra. De indiska kryddblandningarna Tandoori Masala och Garam Masala (Masala betyder kryddblandning) finns i Santa Marias utbud och bör finnas i alla mer eller mindre välsorterade matbutiker nu för tiden. Annars kan du blanda egen Garam Masala genom att blanda gurkmeja, kardemumma, kanel, nejlika, kummin, fänkål, vitlök och chilipeppar. Garam betyder varm, så uteslut inte chilin. Tandoori Masala består ofta av Garam Masala, spiskummin, vitlök, kardemumma och ingefära. Det finns väldigt många olika sätt att blanda på, det mesta brukar bli bra dessutom så det är fritt fram att kombinera och blanda! För att få den rödaste färgen ska man egentligen använda kashmirchili men i brist på den kan man lika gärna använda paprikapulver och cayennepeppar.

En kryddigt röd och väldigt god kycklingrätt.

Tandoorikryddad kycklinggryta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Indien
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 kg kycklingbröst
  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2 tsk currypasta röd
  • 0,5 tsk cayennepeppar kan uteslutas
  • 1 tsk garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk vitlök
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Hetta upp oljan och häll i currypastan. Dela kycklingbrösten i munsbitar och fräs i oljan.
  • Tillsätt kryddorna och yoghurten, låt sjuda tills riset är klart och servera rykande hett.