Tandoori är en kryddblandning som härstammar från området kring norra Indien och Pakistan. Innehållet varierar lite med region men bland annat innehåller en Tandoori Masala (Masala betyder kryddblandning) ingefära, cayennepeppar, vitlök, spiskummin och Garam Masala. Om du väljer att göra din egen kryddblandning kan du med fördel använda kashmirchili som inte är den hetaste chilin men ger en intensivt röd färg åt din blandning och en väldigt fin smak.

Tandoorisås
Den här kalla såsen går faktiskt utmärkt att servera som dip till fredagsmyset också, om man hellre vill det.
Tandoorisås
Den här kalla såsen går faktiskt utmärkt att servera som dip till fredagsmyset också, om man hellre vill det.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda alla kryddorna med yoghurten.
  2. Ställ svalt i 20-30 minuter före servering, gärna lite längre så att smakerna hinner utveckla sig.