Teriyakikyckling

Den japanska rätten Teriyaki görs så vitt jag vet egentligen på nötkött, men jag har valt kycklingbröst den här gången. Teri (照り) betyder ungefär glänsande och yaki (焼き) syftar på grillningen, så Teriyaki kan ungefär översättas med “glänsande grillning”. Frysta grönsaker är ett utmärkt komplement och lättare att alltid ha hemma, woka dem i lite kryddor för att piffa upp dem om du tycker de känns trista.

Teriyakikyckling
Helt makalöst god kycklingrätt, sött och salt i ljuv harmoni.
Teriyakikyckling
Helt makalöst god kycklingrätt, sött och salt i ljuv harmoni.
Portioner Tillagningstid
2portioner 45min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Först teriyakisåsen: Blanda mirin, socker och soja i en kastrull. Låt sjuda långsamt tills såsen ser ut att skumma lite. Ställ åt sidan.
  2. Sedan kycklingen: Strimla kycklingen i fina strimlor. Detta går lättare att göra om kycklingen är halvfrusen. Woka kycklingstrimlorna i rapsoljan tillsammans med ingefäran och vitlöken. Woka tills all vätska är borta.
  3. Häll ner kycklingstrimlorna i kastrullen med teriyakisås. Om du vill ha lite tjockare sås kan du röra ner lite maizena, det påverkar inte smaken men väl det estetiska.
  4. Woka de frysta grönsakerna hastigt i rapsolja, honung och cayennepeppar.
  5. Servera teriyakikyckling och grönsaker med ris.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.