En god tomatsallad är både en ögonfröjd och väldigt gott, och det är inte svårt att svänga ihop medan man väntar på något annat i köket. Lägg på fetaosten sist så missfärgas den inte av vinägretten.

Det är inte jättenoga, måtta med ögonmåttet så blir det bra.

Tomatsallad med feta och basilika

Måltid: Tillbehör
Kök: Okänt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 st snackspaprika söt
  • 1 st silverlök
  • 1 ask fetaost färdigtärnad
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe basilika

dressing

  • 2 dl olivolja
  • 1 dl balsamvinäger

Instruktioner

  • Skölj och dela tomaterna och paprikan. Lägg upp på ett fat.
  • Ringla över balsamvinäger och olivolja.
  • Finhacka mynta och basilika och strö över tomaterna.
  • Lägg på fetaost, så mycket du tycker verkar lagom.
  • Skala och skiva silverlöken tunt, gärna med mandolin, och lägg på salladen.
  • Servera som tillbehör till kött, fisk eller fågel.