Tomatsoppa med fetaost och basilika

Snabblagad, lätt lunchrätt med basilika, fetaost, vitlök och tomater. Det går alldeles utmärkt att byta fetaosten mot parmesan, lägga till avokado i soppan och mixa ner spenat om man vill ha en matigare soppa. Om du vill ha en hetare soppar kan du med fördel hacka lite chili, eller pudra över lite cayennepeppar. Små broccolibuketter är ett vackert och nyttigt inslag, låt fantasin flöda!

En enkel bas med oändliga möjligheter.

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Måltid: Soppa
Kök: Okänt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 1 portion
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk rödvinsvinäger kan uteslutas
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk asiatisk fond red hot
  • 4 blad basilika färsk
  • 40 g fetaost
  • 0,5 dl vatten
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Håll upp de krossade tomaterna i en kastrull och sätt på medelvärme.
  • Tillsätt vinäger, olivolja, kryddor, fond och vatten när det börjar sjuda. Klipp ner basilikan i soppan.
  • Låt sjuda ett par minuter innan du drar soppan av värmen och mixar den slät med stavmixern.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera med fetaosten och ett par basilikablad på toppen.

Rulla till toppen