Om du vill ha ett mellanmål innehåller mycket protein men inte överdrivet mycket kalorier, då kan den här tonfiskröran säkert intressera dig eftersom de tre främsta ingredienserna är keso, tonfisk och ägg.

Det här receptet står som fem portioner men det är om du äter den som den är, till exempel som ett mellanmål. Den fungerar lika bra som smörgåspålägg och då räcker det givetvis längre. Förvara överbliven tonfiskröra ordentligt förpackad i kylen så står den sig ett par dagar.

Tonfiskröra
Prima pålägg eller ät det som det är.
Tonfiskröra
Prima pålägg eller ät det som det är.
Portioner Förberedelsetid
5portioner 15minuter
Portioner Förberedelsetid
5portioner 15minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Hårdkoka äggen och låt dem svalna.
  2. Låt tonfisken rinna av ordentligt, vatten gör röran slaskig.
  3. Blanda keso och tonfisk i en skål.
  4. Finhacka rödlöken och bland ner i skålen.
  5. Mosa äggen med en gaffel och blanda ner i skålen.
  6. Pressa ner en tesked citronsaft, samt salt och peppar efter tycke och smak.
  7. Klipp gräslök över tonfiskröran.