Eftersom fisken går väldigt fort, sås och fisk blir färdig på 10 minuter, så börjar vi med riset. I riskokare kan riset stå och vänta någon timma utan att det är något problem. På det viset serveras torsken rykande het och nylagad. Lämpliga grönsaker till är lättkokad brysselkål, broccoli eller gröna ärtor toppat med lite flingsalt. Om man gillar edamamebönor fungerar de också väldigt bra till det här. Snabbaste sättet att tillaga edamamebönor är att hetta upp vatten i en vattenkokare och hälla kokande vatten över bönorna i en skål, låt stå tills de är genomvarma. Häll av och servera med lite flingsalt.

Skär inte torskryggen i för små bitar för då faller den sönder fullständigt.
Torsk i saffran och kokos
Skär inte torskryggen i för små bitar för då faller den sönder fullständigt.
Portioner Tillagningstid
2port 15min
Portioner
2port
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Dela fisken i lagom stora bitar, inte så små att de faller isär. Blanda rapsolja, imat fraiche och kokosmjölk i en kastrull och koka upp.
  2. Tillsätt saffran, fond och cayennepeppar. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Tillsätt fisken och låt sjuda under lock i 6-7 minuter. Du ser att den är färdig när den är vit och delar sig förskräckligt lätt om man petar för mycket.
  4. Red av med lite maizena majsmjöl eller snabbredning och servera direkt.