En fin bit torskrygg är svår att misslyckas med, särskilt om man gör den i ugnen. Allt det gottiga stannar kvar i fisken och i såsen, och det enda du behöver göra extra är potatisen. Allt annat finns i samma form, snabbt, lätt och smidigt!

En bit torskrygg är svår att misslyckas med!

Torskrygg med bacon och svamp

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 bitar torskrygg
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl Oatly Imat matlagdningsbas
  • 2 dl Oatly Fraiche
  • 1 dl ost parmesan, riven
  • 250 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kantarellfond
  • smör till stekningen
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C. Riv osten. Blanda Oatly fraiche, Oatly Imat, fond och dijonsenap.
  • Skölj och dela svampen. Hacka bacon och lök. Fräs i smöret tills baconet är helt genomstekt och svampen och löken börjar få färg.
  • Lägg torskryggarna i en ugnsfast form. Blanda ner svamp- och baconfräset i oatlyblandningen och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll blandningen över fisken. Strö över osten. Gratinera i ugnen i 25-30 minuter, prova med provsticka när fisken är klar.
  • Servera till kokt potatis.