Grillspett är sån där smidig mat som är lätt att förbereda,  variera och tillaga. Om man dessutom använder sådant som egentligen bara behöver lite stekyta och värme på spettet blir maten klar på nolltid. Byt ut kasslern mot aubergine, champinjon eller hela små steklökar om du vill ha ett helt vegetariskt spett.

Tropiska grillspett
I brist på grill går en grillstekpanna bra att använda också.
Tropiska grillspett
I brist på grill går en grillstekpanna bra att använda också.
Portioner Tillagningstid
10st 15min
Portioner
10st
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala ananas och mango. Dela frukterna i ganska stora bitar. Lägg bambupinnarna i blöt.
  2. Putsa och skär kasslern i ganska stora bitar. Blanda olivolja och curry i en skål. Dela körsbärstomaterna i två delar.
  3. Trä på bitar av ananas, kassler, mango och tomathalvor på spetten. Pensla med curryoljan.
  4. Stek eller grilla på medelhög värme tills de fått färg och är lagom varma. Serveras till en kall curry sås och ris som huvudrätt eller som tillbehör till grillfesten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.