Det är få såser som smakar så mycket semester och ledigt som den grekiska tzatzikin. Jag har stött på många olika varianter, recept och idéer om hur en “äkta tzatziki” ska se ut, men den här varianten tycker jag påminner mest om den jag fick när jag var på semester senast. Den går utmärkt att bara äta rakt av med ett gott bröd till, eller använda som kall sås till chips eller grillat.

Tzatziki
Lika god som dip till chips som på bröd.
Tzatziki
Lika god som dip till chips som på bröd.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj, kärna ur och skala gurkan. Riv den på grova sidan av rivjärnet. Lägg i en trådsil och låt rinna av, 20-30 minuter. Krama ur gurkvattnet ordentligt.
  2. Blanda yoghurt, pressad vitlök, gurka, oregano och olivolja.