Udon är relativt tjocka vetenudlar som är vanlig i framför allt det japanska och koreanska köket. De brukar ofta serveras i en varm eller kall buljong beroende på årstid, men om man vill går den även bra att använda i wok.

Udon
Udon är relativt tjocka vetenudlar som är vanlig i framför allt det japanska och koreanska köket.
Udon
Udon är relativt tjocka vetenudlar som är vanlig i framför allt det japanska och koreanska köket.
Portioner Tillagningstid
300gram 20minuter
Portioner
300gram
Tillagningstid
20minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: gram
Ingredienser
Portioner: gram
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Montera munstycket för tagliatelle. Häll ner mjöl och salt i behållaren och sätt på locket.
  2. Strila vattnet genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
  3. Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.
Receptanteckningar

Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.