Udon

Udon är relativt tjocka vetenudlar som är vanlig i framför allt det japanska och koreanska köket. De brukar ofta serveras i en varm eller kall buljong beroende på årstid, men om man vill går den även bra att använda i wok.

Udon är relativt tjocka vetenudlar som är vanlig i framför allt det japanska och koreanska köket.

Udon

Måltid: Huvudrätt
Kök: Japan
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 300 gram
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 250 gram vetemjöl special
  • 1 dl vatten Fingervarmt
  • 3 km salt

Instruktioner

  • Montera munstycket för tagliatelle. Häll ner mjöl och salt i behållaren och sätt på locket.
  • Strila vattnet genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
  • Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.

Anteckning

Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.
Rulla till toppen