Lax är både gott och nyttigt, dessutom går det fort att göra. Medan riskokaren gör sitt jobb blir laxen klar i ugnen, maten kan vara klar på 20 minuter om du har en vettig riskokare.

Ugnslax med getost och crème fraiche
Lite klippt basilika på toppen ger en god smak.
Ugnslax med getost och crème fraiche
Lite klippt basilika på toppen ger en god smak.
Portioner Tillagningstid
4portioner 20minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg de skinnfria laxbitarna i en ugnsfast form.
  2. Smula ner getosten i crème fraiche och blanda. Lägg blandningen ovanpå laxen.
  3. Ställ in i 20 minuter i ugnen medan riset blir klart. Prova med provnål att laxen är klar innan du tar ut den.
  4. Klipp över lite färsk basilika strax före servering.