Ugnslax med getost och crème fraiche

Lax är både gott och nyttigt, dessutom går det fort att göra. Medan riskokaren gör sitt jobb blir laxen klar i ugnen, maten kan vara klar på 20 minuter om du har en vettig riskokare.

Lite klippt basilika på toppen ger en god smak.

Ugnslax med getost och crème fraiche

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 st lax 125g portionsbitar, skinnfria
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g getost
  • 4 st basilikablad färska

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg de skinnfria laxbitarna i en ugnsfast form.
  • Smula ner getosten i crème fraiche och blanda. Lägg blandningen ovanpå laxen.
  • Ställ in i 20 minuter i ugnen medan riset blir klart. Prova med provnål att laxen är klar innan du tar ut den.
  • Klipp över lite färsk basilika strax före servering.

Rulla till toppen