Våfflor med ägg smakar lite annorlunda och får en aningen annan konstistens. Den är fortfarande godast nygräddad som nästan alla våfflor, men den är väldigt god kylskåpskall också. Om du inte tål ägg kan man göra våfflor utan, se Frasvåffla utan ägg och Våfflor utan ägg.

Denna våfflan serveras lämpligen nygräddad eller ljummen. Blir den kall förlorar den fraset.

Grundrecept: Våfflor med ägg

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 6 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 100 g smör smält, avsvalnat
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 st ägg

Instruktioner

  • Smält smöret. Låt det svalna. Kyl inte smöret snabbt, då blandar det sig sämre med smeten och fastnar lättare.
  • Mät upp mjölet i en skål. Blanda i bakpulver och salt. Gör en liten grop i mitten och häll i lite mjölk. Rör ut den i mjölet. Fortsätt tillsätta mjölk och röra ut den i gropen tills det inte finns någon grop kvar och mjölken är slut, och du har en slät smet.
  • Tillsätt det svala smöret och äggen. Inför första stekningen i våffeljärnet kan du smörja med lite extra smör, efter det kommer det inte att behövas, smöret i smeten kommer att smörja laggen.
  • Mät upp cirka en deciliter smet och grädda gyllengula våfflor.
  • Servera nygräddade våffelhjärtan med enligt något av förslagen på temasidan.